banner
   
Home Geelborst capucijnaap - Cebus xanthostemos Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Geelborst capucijnapp Gaiapark 2008 Geelborst capucijnapp Gaiapark 2008
De geelborst capucijnaap komt alleen voor in een heel klein stukje bos aan de oostkust
van Brazilië. Geelborst capucijnapen leven in groepen van 3 tot 15 dieren.
Geelborst capucijnapp Gaiapark 2008 Geelborst capucijnapp Gaiapark 2008
De geelborst capucijnaap is een zeldzame primaat uit het geslacht der capucijnapen.
Hij onderscheidt zich van de andere kapucijnapen door zijn gele tot gouden rode borst,
buik en bovenarmen.
 

Midden en
Zuid-Amerika

1 jong

   
Leefomgeving Draagtijd
   

regenwouden

5,5 maanden

   
Voedsel Leeftijd
   

vruchten, bladeren, zaden, bloesems, bessen, noten, eieren en kleine prooidieren 

45 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

♂ 56 cm.
♀ 48 cm.

zeldzaam