banner
   
Home Vuurkopbaardvogel - Trachyphonus erythrocephalus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Vuurkopbaardvogel Avifauna 2010 Vuurkopbaardvogel Avifauna 2010

Zowel het mannetje als het vrouwtje kunnen zeer fraai zingen, het geslachts-verschil is te zien aan de zwarte keel-
kinstreep van de man.

Ze maken een nest in termietenheuvels.

Beide oudervogels zorgen zeer goed voor de jongen, wat een fikse klus is.
Vuurkopbaardvogel Avifauna 2010 Vuurkopbaardvogel Avifauna 2010
Baardvogels zijn toch al grote eters, opgroeiende jongen kunnen er helemaal wat van.
Ook na het uitvliegen blijven de ouders nog weken voor ze zorgen.
 

Oost-Afrika

3 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

zowel open terrein als dicht bebost gebied

   
Voedsel Leeftijd
   

planten, vruchten, zaden en insecten

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

23 cm.

ook bekend als
vuurkruin baard-vogel of roodgele baardvogel