banner
   
Home Rotseekhoorn - Spermophilus variegatus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Rotseekhoorn Blijdorp 2008
De staart van een rotseekhoorn is zeer lang 17-25 cm, bijna de helft van de totale lengte.
Rotseekhoorn Blijdorp 2008 Ze worden het meest gevonden in rotsachtige canyons, op kliffen en heuvels, tot op hoogtes van 2900 meter.

Af en toe wordt een nest gevonden in een boom, maar ze meestal graven holen.

Ze kiezen een plaats die beschikt over een nabij gelegen uitkijkpost waar ze mogelijk gevaar kunen zien aankomen.
Zodra de jongen het hol hebben verlaten wordt dit hol vaak gebruikt als nestplaatst
door andere zoogdieren of holenuilen.

Op plaatsen of op hoogtes waar de winter lang duurt produceren ze één nest per jaar.
In de lager gelegen warmere gebieden, krijgen ze twee nesten per jaar.

's zomers zijn ze lichter van kleur, hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur minder snel waardoor ze het minder snel warm krijgen en daardoor vocht zouden verliezen.
Rotseekhoorn Blijdorp 2008
De rotseekhoorn klimt zelden in bomen,
het is een echte grondbewoner.
De kleur van de vacht varieert per seizoen.
 

Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten

3-9 jongen

1 à 2 keer per jaar afhankelijk van hun leefgebied

   
Leefomgeving Draagtijd
   

bosgebied

30 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

fruit, noten, zaden, bessen, wortels en bloemen

10-15 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

43-54 cm.
600-850 gram
staart 17-25 cm.