banner
   
Home Zwarte Birmaanse eekhoorn - Callosciurus ferrugineus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Zwarte Birmaanse eekhoorn Vogelpark Ruinen 2006

De Birmaanse eekhoorn is vooral tegen de ochtend en tegen de avond actief.

Eekhoorns zoeken hun voedsel op de grond, maar vluchten snel de bomen
in als er gevaar dreigt.

Ze klauteren vlug tegen een stam op, de eerste sprong brengt hen al een meter hoog. Ze gebruiken hun scherpe nageltjes om met kleine sprongetjes omhoog te klimmen.

Ze kunnen over een tak rennen of eraan hangen en zich ondersteboven pootje voor pootje langs een tak bewegen.

Zwarte Birmaanse eekhoorn Vogelpark Ruinen 2006

De voortanden van eekhoorns groeien voortdurend door vanaf de wortels.

Ze hebben een lange enigszins ruige staart.

De eekhoorns leven meestal solitair
of in een klein groepje dat bestaat uit
een vrouwjte en haar nakomelingen.

De dieren zijn in de regel de gehele dag actief.

Op het hoogtepunt van de dag zullen zij wat minder te zien zijn.

In de ochtenden, op het einde van de middag tot dat het donker wordt, zijn ze het actiefst.
 

Zuidoost-Azië

2-3 jongen

   
Leefomgeving Draagtijd
   

bebost gebied

6 weken

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden, bloemen, fruit, noten, sap en bast

3-6 jaar
in gevangenschap 12 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

21 cm.
staart 22-24 cm.
190 gram