banner
   
Home Radjah eend - Tadorna radjah Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Radjah eend Taman Indonesia 2008

De radjah eend wordt ook wel Molukse radjah-eend genoemd.

De geslachten zijn op uiterlijke kenmerken niet van elkaar te onderscheiden.

Ze leven alleen of in paren.

In de broedtijd wordt er in een holle boom genesteld. Op wat dons na wordt er vrijwel geen nestmateriaal gebruikt.

Er worden ongeveer 6 tot 12 eieren gelegd, die uitsluitend door het vrouwtje bebroed worden.

Radjah-eenden voeden zich met allerhande kleine diertjes, zoals weekdieren.

Een klein deel van hun menu bestaat uit plantaardige kost.

Zowel de mannelijke en vrouwelijke van
de soorten zijn meestal wit, met donkere vleugelspitsen en een kenmerkende "kraag" van donkere veren.

De Radjah eend is de kleinste onder de casarca soorten en is een zeer levendige, nieuwsgierige eend die heel actief is.


 

Nieuw-Guinea en op de Molukken

6-12 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

mangrovebossen

30 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

kleine diertjes zoals weekdiertjes en waterplanten 

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

52 cm.