banner
   
Home Witkuifgaai - Garrulax leucolophus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Witkuifgaai Taman Indonesia 2008 Witkuifgaai Taman Indonesia 2008
Witkuifgaaien leven in wouden tot een hoogte van ca. 2000 meter, vaak in groepen van 20-30 dieren.

De luide roep en het "lachen" zijn veel te horen.

Ze houden zich het meest op de grond op, waar ze zich te goed doen aan vruchten, bessen, kevers, wormen, kleine vogels en zoogdieren.

Ze broeden in hoge struiken en kleine bomen, het nest dat tussen twijgen wordt gebouwd, bestaat uit slordig verwerkte halmen, stengels, korte twijgen en ranken en wordt bekleed met zacht gras en stengeltjes.

Broedtijd: maart tot augustus. Jaarlijks 1 soms 2 broedsels.

 

Zuidoost-Azië

4-6 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

bosgebieden en struikgewas

14 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

vruchten, insecten en wormen

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

28 cm.