banner
   
Home Blauwoorglansspreeuw - Lamprotornis chloropterus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Blauwoorglansspreeuw Avifauna 2009

Buiten de broedtijd trekken zij in grote groepen van de ene plaats naar de andere op zoek naar vruchtendragende bomen.

Vaak zoeken ze ook voedsel op de grond, meestal insecten.

Als nestmateriaal gebruiken zij vaak diverse grassen, vezels en groene bladeren, vaak wordt het nest gevoerd
met veertjes en dierenhaar.

De vogels hebben de merkwaardige gewoonte indringers met uitgestrekte halzen en opzij gedraaide koppen gade te slaan.
Blauwoorglansspreeuw Avifauna 2009 Blauwoorglansspreeuw Avifauna 2009
   
 

Afrika

   
Leefomgeving Broedtijd
   

Savannen

   
Voedsel Leeftijd
   

vruchten, zaden en insecten

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden