banner
   
Home Prins Alfredhert - Cervus alfredi Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Prins Alfredhert Blijdorp 2009 Prins Alfredhert Blijdorp 2009
Het grootste zoogdier van de Filipijnen.
Prins Alfredhert Blijdorp 2009
 
Prins Alfredhert Blijdorp 2009

Prins Alfredherten eten voornamelijk
's-nachts.

Ze worden ook nog wel eens gevonden in recent afgebrandde stukken bos, waar ze het as oplikken.


Dit doen ze vermoedelijk vanwege de mineralen die erin te vinden zijn.

 

Zuid-Oost Azië Filipijnen de Visayas

1 jong

   
Leefomgeving Draagtijd
   

bosgebied

8 maanden

   
Voedsel Leeftijd
   

jong gras, jonge bladeren en knoppen

15 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

lengte
1.25-1.30 m.
hoogte
65 cm.
25-80 kg.

bedreigd

ook bekend als sambarhert