banner
   
Home Noordelijke hoornraaf – Bucorvus abyssinicus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
De hoornraaf brengt het grootste deel van de dag op de grond door, vandaar dat hij ook wel grondneushoornvogel wordt genoemd. Noordelijke hoornraaf Safaripark 2009
De hoornraaf leeft voornamelijk in paren, maar soms tref je ze aan in kleine groepjes
van drie tot vier vogels. JJongen blijven bij hun ouders tot ze ± 3 jaar oud zijn.
Noordelijke hoornraaf Safaripark 2009 Noordelijke hoornraaf Safaripark 2009
 
Het mannetje heeft een rode keelzak, het vrouwtje heeft een blauwe keelzak.

Hoornraven hebben opmerkelijke lange wimpers, die hun ogen tegen stof beschermen.

De poten hebben geen veren, waar ze makkelijk door het droge gras kunnen lopen.

Noordelijke hoornraaf Safaripark 2009
 

Noord-Afrika
ten zuiden van
de Sahara

2 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

open gebied

37-41 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

hagedissen, rupsen, kevers, kleine schild-padden, fruit
en zaden

40 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

4 kg.

ook bekend als
grond-neushoornvogel