banner
   
Home Zuidelijke hoornraaf - Bucorvus leadbeateri  Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 

Zuidelijke hoornraaf Artis 2007

Hoornraven vallen onder de neushoornvogels.
Zuidelijke hoornraaf Artis 2007

Hoornraven jagen voornamelijk op de grond.

Ze kunnen hard lopen tot 30 km/uur

Zuidelijke hoornraaf Artis 2007

De zuidelijke hoornraaf of zuidelijke grondneushoornvogel leeft in Afrika, en wel het deel onder de Sahara. De vogel is over het algemeen zwart. Hij heeft niet echt een hoorn op de snavel, hooguit een knobbel. Hij is een omnivoor, maar eet meestal dierlijk voedsel. Dat bestaat uit vogeltjes, reptielen, amfibieën en insecten.

Bij gevaar blijken ze heel goed te kunnen vliegen.
 

Afrika

1-2 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

struiksavanne

40 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

knaagdieren, hagedissen en slangen af en toe fruit en zaden.

40 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

90-120 cm.
spanwijdte 2.00 m.
♂ 3,5 - 6,2 kg.
♀ 2,3 - 4,5 kg.

hoornraven
zijn echte grondvogels