banner
   
Home Bengaalse tijgerkat - Felis bengalensis Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Bengaalse tijgerkat Kabouterland 2007
De Bengaalse tijgerkat is een echte bosbewoner die uitstekend kan klimmen.
Bengaalse tijgerkat Kabouterland 2007 In het noorden van het leefgebied zijn de dieren donkerder, grijziger gekleurd dan in het zuiden. De zwartgevlekte vacht is okerbruin tot okergeel van kleur.

Hij jaagt 's nachts en in de schemering, maar hij is ook geregeld overdag actief, de activiteitsperiode kan zeer verschillen per individu.
Bengaalse tijgerkat Taman Indonesia 2007
Hij bespringt zijn prooi meestal vanuit een boom. Hij jaagt in de schemering en 's nachts.
Ook kan de tijgerkat goed zwemmen.
 

Zuid-Oost Azië
Sumatra, Borneo, Filippijnen, Japan en Taiwan

2-4 jongen

   
Leefomgeving Draagtijd
   

bossen en struiken in de nabijheid van water

65-70 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

muizen ratten vleermuizen en vogels

tot 15 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

35-60 cm.
3-7 kg.
staart 15-40 cm.

geduchte vogeljager

Bengaalse tijger-katten komen niet voor in gebieden waar meer dan 10 centimeter sneeuw kan vallen. Hij komt voor in een grote verscheidenheid aan leefgebieden: zowel in bos als in struikgebieden met verspreide bomen, van tropisch regenwoud tot gematigd loofwoud, van zeeniveau tot 3000 meter hoogte. In Mantsjoerije wagen ze zich zelfs in de taiga. Ze komen zelden voor in open, droge of koude gebieden