banner
   
Home Groene kitta - Cissa chinensis Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Groene kitta Vogelpark Ruinen 2007
Als zich een paartje heeft gevormd bouwen ze samen een nest in een hoge boom,
een doornstruik of een verwilderde heg.

Het nest wordt gemaakt van takjes
die met modder aan elkaar gekit
worden, en als bekleding worden
dunne worteltjes, droog gras of
haar gebruikt.

Het vrouwtje broedt de eieren uit
en de jongen worden gedurende
1 maand door beide ouders gevoerd.

Groene kitta Vogelpark Ruinen 2007
Soms huppen ze over de grond en als ze opgewonden zijn, klappen ze hun
vleugels halfopen en weer dicht.
Groene kitta Vogelpark Ruinen 2007

Als ze vechten en dus opgewonden
zijn, fladderen ze ook met de vleugels, waardoor hun huppelpasjes lucht-
sprongen kunnen worden.

Soms lijkt al het gefladder, beweeg
en gespring wel of er een half dozijn
vogels bezig is.

 

Azië

3-5 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

groene bossen, bamboe, op open plekken in het bos

20-23 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

insecten, kikkers, slangen en aas

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

37-39 cm.