banner
   
Home Roodsnavelkitta - Urocissa erythrorhyncha Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Roodsnavelkitta Avifauna 2009 Roodsnavelkitta Avifauna 2009

De roodsnavelkitta behoort tot de kraaiachtigen. Hij lijkt erg op onze Europese eksters, alleen de staart is een stuk langer.

Een roodsnavelkitta eet echt alles. Naast allerlei zaden en vruchten, zijn ze gek op insecten en allerlei kleine diertjes.

Roodsnavelkitta's leggen ook voedselvoorraden aan.

Soms begraven ze hun prooien, maar vaker spiesen ze hen aan scherpe doornen van een struik of boom.

Ook rooft hij eieren en jonge vogels uit nesten.

Roodsnavelkitta's maken een groot, grof nest van flinke takken en buigzame twijgen en het vrouwtje legt daar gemiddeld 4 blauwgroene, gespikkelde eieren in.

Het vrouwtje broedt alleen, het mannetje verzorgt haar die tijd.

Roodsnavelkitta Avifauna 2009
Roodsnavelkitta's zoeken daar in de bomen en op de grond in groepjes hun voedsel bijeen. De roodsnavelkitta is een behoorlijk luidruchtige vogel, hij "ratelt", maar kan ook hard fluiten.
 

Azië

3-5 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

bos en struikgewas

   
Voedsel Leeftijd
   

alleseter

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

65 cm.
incl. staart

De jongen vliegen uit zonder de lange staart, die groeit pas in de de eerste maanden aan