banner
   
Home Kookaburra - Dacelo novaeguineae Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Kookaburra Plaswijck 2007 Kookaburra Taman Indonesia 2007

Kookaburra's nestelen in een holleboom of een uitgegraven hol in een termietennest.

Kookaburra Kabouterland 2006

Volgens een gedetailleerd verslag van een dierentuin nestelden de kookaburra's in de holle voet van een boom.

De vogels groeven de aarde op zo'n manier weg, dat het uiteindelijk ruim 5 cm. onder grondniveau lag.

Op drie achtereenvolgende dagen
werd een ei gelegd.

Het mannetje en het vrouwtje losten elkaar af bij het broeden.

Het kwam verscheidene malen voor dat het vrouwtje met haar snavel
tegen de boom klopte. Als antwoord hierop ging het mannetje naar binnen
en loste haar af op het nest.

Kookaburra's verdedigen hun nest en jongen fel.

 

Zuid- en
Oost-Australië

2-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

open bosgebied
en struikgewas

28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

wormen, slakken, amfibieën, kleine vogels, knaagdieren, hagedissen en slangen

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

45cm.
310-480 gram

ook bekend als
lachvogel,
lachende Hans
of
blaffende jackass