banner
   
Home Roodbruine neushoornvogel - Buceros hydrocorax hydrocorax Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Roodbruine neushoornvogel Avifauna 2009 Roodbruine neushoornvogel Avifauna 2009

Neushoornvogels zijn opvallende en luidruchtige vogels. Ze hebben niet voor niets de bijnaam "schreeuwer van het woud".

De snavel werkt als een klankkast, zodat hun roep op grote afstond te horen is.

Roodbruine neushoornvogel Avifauna 2009 Roodbruine neushoornvogel Avifauna 2009
 

Hun brede vleugels maken het geluid van een aankomende helikopter als ze hoog langs de boomtoppen vliegen.

De rosse neushoornvogel leeft in kleine groepjes van 3-7 vogels.

De vogel is als gevolg van de ontbossing in de Filipijnen en de jacht op de soort vrij zeldzaam aan het worden. De nu nog voorkomende populaties leven dan ook in de dunbevolkte delen van de eilanden.
 

Filipijnen

   
Leefomgeving Broedtijd
   

bosrijk gebied

   
Voedsel Leeftijd
   

zaden en fruit, maar ook larven en insecten, zoals sprinkhanen en duizendpoten en wilde vijgen

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

60-65 cm.

ook bekend als
rosse neus-hoornvogel