banner
   
Home Laagland nyala – Tragelapus angasii Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Laagland nyala Safaripark 2009 Laagland nyala Safaripark 2009
De bokken leven alleen of in kleine groepjes,
de wijfjes en jongen vormen aparte kudden van 8 tot 16 dieren.
Bij het rondlopen kwispelen ze voortdurend met hun staart.
Ze hebben harige klieren op hun achterpoten die hun geur achterlaten op plaatsen,
waar zij hebben gelopen.

Hoewel zij normaal vredelievend zijn, kunnen de bokken fel te keer gaan als zij worden aangevallen.

Wanneer een nyalabok tijdens de bronsttijd de imponeerhouding aanneemt, richt hij zijn rugmanen op, houdt de hoorns omlaag en beweegt zich stijf in de richting van de kudden wijfjes.

Als de jongen geboren worden blijven ze stil in het gras liggen tot ze oud genoeg zijn om met de kudde mee te trekken.

Laagland nyala Safaripark 2009
De moeder komt een aantal keren per dag om de jongen te zogen. Het mannetje heeft een witte streep over de neus en heeft hoorns.
 

Zuid-Afrika

1 jong

   
Leefomgeving Draagtijd
   

savannen

± 6 maanden

   
Voedsel Leeftijd
   

grassen en kruiden

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

schofthoogte
105-112 cm.
124 kg.

ook bekend als

inyala