banner
   
Home Kleine panda - Ailurus fulgens fulgens  Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Kleine panda Diergaarde Blijdorp 2007
De rode panda wordt ook wel katbeer genoemd. Deze benaming doet vermoeden dat de kleine panda een beer is, maar eigenlijk is dit niet zo, in tegenstelling tot de reuzenpanda.

Kleine panda Diergaarde Blijdorp 2007 Hij behoort tot de familie katberen en is meer verwant aan wasberen dan aan beren. Hij wast zich op dezelfde manier als katten.

De kleine panda loopt net als een beer met de voorpoten naar binnen gedraaid.

Een drachtig vrouwtje maakt van takken, bladeren en gras een nest in een boom.

Hierin worden de jongen geboren. Een jong is 15 cm. lang en weegt 100-150 gram.
Net zoals de reuzenpanda eet hij bamboe. Voedsel zoeken doet hij 's-nachts.
 

Azië
Himalayagebergte

1-4 jongen
gem. 2 jongen

   
Leefomgeving Draagtijd
   

bamboebossen
begroeide hellingen

112-158 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

bamboe,
vruchten,
eieren en
insecten

17 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

60 cm.
4,5 kg.

wordt ook
rode panda
genoemd