banner
   
Home Potto - Perodicticus potto potto Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Potto Artis 2009
Hij klimt met alle vier de poten door de bomen.
Meestal bevindt hij zich meer dan tien meter van de grond af.
Potto Artis 2009 Overdag schuilt hij alleen hoog in een boom, verscholen tussen de bladeren of in een boomholte. Hij krult zich dan om om een tak, met zijn kop tussen zijn achterpoten. In deze houding kan hij de gehele dag lang onbeweeglijk stilzitten.

Hij eet voornamelijk vruchten. In de droge tijd vormt gom het hoofdbestanddeel van zijn dieet, en in de regentijd bestaat het dieet voornamelijk uit insecten voor-namelijk mieren, kevers, rupsen en larven, slakken en verscheidene vruchten, waaronder vijgen. Ook eet hij eieren en jonge vogels, bladeren, paddenstoelen, spinnen en naaktslakken en zelfs kleine gewervelde dieren als vogels, hagedissen, knaagdieren en vleermuizen.

Ondanks zijn trage manier van bewegen, kan hij een prooi zeer snel met zijn handen grijpen.
 
 

Afrika

1 jong

   
Leefomgeving Draagtijd
   

langs bosranden

18-205 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

voornamelijk vruchten

26 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

Lengte
30-40 cm.
staart 3,5-10 cm.

Gewicht
800-1600 gram.

De potto is een solitair boom-bewonend nachtdier.