banner
   
Home Zwartstaart prairiehond - Cynomys ludovicianus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
prairiehond Dierentuin Emmen 2007 prairiehond Dierentuin Emmen 2007
Ze hebben hun naam te danken aan het scherpe geblaf dat het dier laat horen.

Deze dieren bevolkten ooit in zeer grote getale de graslanden van Noord-Amerika, maar met de komst van het vee van de kolonisten is hun aantal danig gedaald.
prairiehond Dierentuin Emmen 2007 prairiehond Dierentuin Emmen 2007
Prairiehonden zijn heel sociale dieren die in hun natuurlijke habitat in grote kolonies leven. Een groep bestaat meestal uit één volwassen mannetje en één of meerdere volwassen vrouwtjes met hun jongen . Vanaf twee jaar ouderdom verlaten de mannetjes de groep om hun eigen familie te stichten. De vrouwtjes blijven in hun geboorte gebied.
 

Amerika en
Noord-Mexico

4 jongen, 1 maal per jaar

   
Leefomgeving Draagtijd
   

Uitgestrekte steden en graslanden

6-7 weken

   
Voedsel Leeftijd
   

Grassen en planten

10-12 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

0,7 tot 2 kilo

Ze kussen elkaar als teken van vriendschap