banner
   
Home Ree - Capreolus capreolus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Ree Plaswijckpark 2007

Waarschijnlijk zijn reeën wel één van de bekendste wilde dieren in Nederland.

Veel mensen hebben wel eens een ree gezien.

Misschien was het dan wel voor maar heel even want ze laten zich niet graag zien aan mensen.

De grootste kans om ze te zien zijn op wat donkere dagen en tegen de schemering en vroeg in de morgen. Ze komen uit het bos tevoorschijn voor hun favoriete maal. Als ze eenmaal het bos in gaan dan raak je ze al vrij snel kwijt omdat ze een perfecte schutkleur hebben.
Ree Plaswijckpark 2007

Een ree kom je vooral tegen in gebieden die afgewisseld worden door weiden en bossen.

Reeën halen veel vocht uit de planten die ze eten. Jong gras bevat veel vocht.

Het opvallende is dat ze zelfs kunnen leven in gebieden met weinig water.

   
 

Europa
ook in Nederland

2 jongen
jonge geiten meestal 1 jong
3 jongen is een uitzondering

   
Leefomgeving Draagtijd
   

bosgebied

10,5 maanden

   
Voedsel Leeftijd
   

bramen, bessen, twijgen, scheuten, kruiden, grassen en bladeren

7-8 jaar
max. 20 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

kop-romp
0.95-1.40 cm.
schofthoogte
♂ 64-67 cm
♀ 63-67 cm.
16-35 kg.
gewei tot 25 cm.

Reeën zijn vooral in de schemering en 's-nachts actief