banner
   
Home Lepelbekreiger - Cochlearius cochlearius Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 

Lepelbekreiger Dierenpark Emmen 2008

Zijn grote ogen stellen hem in staat in de schemer op jacht te gaan.

De lepelbekreiger heeft een afgeplatte snavel, hiermee kan hij razendsnel zijn prooi opscheppen.
Lepelbekreiger Dierenpark Emmen 2008
 

Overdag slaapt de schuitbekreiger in schaduwrijke bomen.


’s Nachts komt hij tevoorschijn om dieren als vissen, garnalen en ongewervelde waterdieren te vangen.

Er zijn meerdere jachtmethoden: de reiger loopt langzaam door het water, hij wacht ineengedoken op een prooi of de snavel wordt gebruikt als een soort schep. 

Zowel het mannetje als vrouwtje bouwen het nest, broeden de eieren uit en voeren de jongen. Na een kleine maand vliegen de jonge vogels uit.
De schuitbekreiger broedt zowel in kolonies als solitair.
   
 

Centraal-Amerika en noordelijkdeel van Zuid-Amerika

1-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

moerassen en mangroves rondom zoetwater meren

26 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

vissen, garnalen en ongewervelde dieren

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

40-50 cm.

wordt ook
schuitbekreiger genoemd