banner
   
Home Bosrendier - Rangifer tarandus fennicus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Bosrendier Burgers' Zoo 2007 Bosrendier Blijdorp 2007
Bosrendieren trekken in kleinere groepjes door de bossen.
Opvallend is dat de bosrendieren niet weglopen als ze zich bedreigd voelen,
maar juist aanvallen.
Bosrendier Burgers' Zoo 2007

Bosrendieren leven in kleine groepen.

Het gewei wordt door mannetjes en vrouwtjes ter verdediging gebruikt, het mannetje gebruikt het niet in gevechten met andere mannetjes om wijfjes.

Ze werden voor het eerst ontdekt in Finland en daaraan danken ze ook hun wetenschappelijke naam, Rangifer tarandus fennicus, hetgeen eigenlijk "Fins rendier" betekent.
   
 

meest Noordelijk gelegen bossen van Finland en Rusland

1 jong

   
Leefomgeving Draagtijd
   

naaldbossen

8 maanden

   
Voedsel Leeftijd
   

Korstmossen, kruiden, grassen, bladeren en bladknoppen

15 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

1,50-1,70 m.
100-160 kg.

zowel ♂ als ♀ dragen een gewei