banner
   
Home Druppelschildpad - Clemmys guttata Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Druppelschildpad de Oliemeulen 2011 Druppelschildpad de Oliemeulen 2011
De schildpad komt voor in het oosten van Noord-Amerika.
En in de Amerikaanse staten Georgia, North Carolina, South Carolina, Florida, Virginia en New England, en in Zuidoost-Canada.

Deze soort is niet kieskeurig en houdt van alle wateren, als het maar niet te snel stroomt, een modderbodem aanwezig is en er zowel onder water als boven water groeiende waterplanten zijn.

De schildpad komt regelmatig op het land, maar blijft in de buurt van een poel zodat hij er snel in kan duiken bij gevaar.
Druppelschildpad de Oliemeulen 2011 De druppelschildpad wordt niet erg groot; het schild of carapax bereikt een lengte van 10 tot 13 centimeter, de soort heeft een vrij rond schild en is eenvoudig te herkennen aan de uniform zwarte kleur met kleine, heldere witte stippen op het rugschild.

Bij jonge exemplaren zijn deze vlekken wat groter en meestal geel, en ook hebben de juvenielen een rode tekening op de buik, die na enkele jaren verdwijnt.


De druppelschildpad is een omnivoor, het voedsel bestaat uit insecten, visjes en andere kleine waterdiertjes maar ook wel waterplanten.
Ondiepe moeraslanden en de bossen en velden die hen in de Oostelijke Verenigde Staten en Zuidelijk Canada omringen helemaal zuidelijk tot aan Florida, zijn de gastheer van deze heimelijke soort.
 

oosten van Noord-Amerika

4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

niet te snel stromend water

 

   
Voedsel Leeftijd
   

insecten, visjes en andere kleine waterdiertjes maar ook wel waterplanten.

 

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

10-13 cm.

bedreigd