banner
   
Home Keizertamarin - Saguinus imperator Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Keizertamarin de Wissel Epe 2010

De keizertamarin ziet er apart uit, dat komt door zijn grote snor.

Ze kunnen erg goed klimmen, en zijn het grootste deel van hun tijd in de bomen.
Ze komen niet graag op de grond.

Eieren kunnen ze pakken met de handjes. Ze hebben veel kracht in de kaken, waardoor de hardste eieren nog gekraakt kunnen worden.

De staart van de keizertamarin is stukken groter dan het lichaam.

Dat lijkt misschien onhandig, maar dat is helemaal niet zo.

Vooral bij het klimmen komt de hij goed van pas.

De staart zorgt ervoor dat ze hun evenwicht kunnen bewaren.
Keizertamarin de Wissel Epe 2010 Keizertamarin de Wissel Epe 2010

Hij is zo lang, dat hij hem ook om een tak heen kan krullen.

Als ze uit de boom vallen houdt de staart
ze altijd nog vast.

 

De staart is roodbruin tot grijs van kleur. Op het eind zit er een donkere vlek.  

 

 

Zuid-Amerika

1-2 jongen

   
Leefomgeving Draagtijd
   

tropische bossen

4,5-5 maanden

   
Voedsel Leeftijd
   

voornamelijk fruit maar ook vogeleieren en insecten

10-20 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

24-26 cm.
zonder staart staart 35-42 cm. 0,3-0,5 kg.