banner
   
Home Roodhandtamarin - Saguinus midas Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Roodhandtamarin de Wissel Epe 2010

Hij leeft daar voornamelijk in hoge bomen.

Wanneer hij van tak naar tak rent of springt gebruikt de roodhandtamarin zijn staart om zijn evenwicht te bewaren.

De roodhandtamarin heeft een zwart gezicht en een zwarte rug, die oranjerood gemarmerd is.

De handen en voeten zijn geel of goudoranje van kleur.

Roodhandtamarins houden zich vooral
langs de bosrand op.

Ook moerasbossen behoren tot hun leefgebied.  

De roodhandtamarin leeft alleen of in groepen van tot wel twintig dieren.

Aan het hoofd van een groep roodhand-tamarins staat het dominante vrouwtje
dat zich als enige voortplant.

Ze paart met één of meerdere mannetjes.

Als uitzondering komt het ook voor dat meerdere vrouwtjes met één mannetje paren.

Om ervoor te zorgen dat een vrouwtje na een worp weer snel vruchtbaar wordt, nemen de mannetjes de zorg voor de jongen op zich.

De gemiddelde groepsgrootte van roodhandtamarins bestaat uit vijf dieren.  

Roodhandtamarin de Wissel Epe 2010
Ze zoeken hun voedsel bij voorkeur tussen open boomkruinen bij elkaar.
 

Zuid-Amerika

meestal 2 jongen

   
Leefomgeving Draagtijd
   

tropische regenwouden

   
Voedsel Leeftijd
   

vruchten, zaden, insecten en ander dierlijk voedsel

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden