banner
   
Home Van der Decken tokvogel - Tockus deckeni Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 

Van der Decken tokvogel Safaripark 2007
Jonge vogel

Van der Decken tokvogel Safaripark 2007
Jonge vogel
Van der Decken tokvogel Taman Indonesia 2007
mannetje
Het vrouwtje lijkt in veel opzichten op het mannetje, alleen is ze kleiner en de snavel is geheel zwart.
Van der Decken tokvogel Taman Indonesia 2007

Zoals veel neushoornvogels broedt ook de van der Decken tokvogel in holle bomen.

Met modder en mest wordt de ingang op een kleine opening na dichtgemetseld.

In die tijd krijgt het vrouwtje voedsel door het mannetje aangereikt.

Als de eieren uitgekomen zijn voedert het mannetje ook de jonge vogels.

Het vrouwtje komt pas uit het nest als de jonge vogels al goed kunnen vliegen.

   
 

Oost-Afrika

2-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

savannen
met hier en daar wat struiken

30 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

kleine dieren, fruit, zaden, kiemen

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

35 cm.
♂ 160-210 gram
♀ 120-155 gram

Afrikaanse neushoornvogel