banner
   
Home Montserrat troepiaal - Icterus oberi Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Montserrat troepiaal Avifauna 2010 Montserrat troepiaal Avifauna 2010
Endemisch op het eiland Montserrat en is de nationale vogel van het eiland.
Deze unieke vogels lijken vegetatie voorkeur gebieden met een dichte, op grote hoogte,
van 230 tot 800 meter waar de lucht koeler is.
Montserrat troepialen besteden veel van hun tijd aan foerageren.

Ze zijn overdag actief en vangen insecten aan de onderzijde van de bladeren in
dichte bergbossen.

Eieren worden alleen bebroed door het vrouwtje, maar beide ouders voeden en verzorgen hun jongen.

Ze zijn meestal paren gezien.

Montserrat troepiaal Avifauna 2010
Bij mannetjes zijn de staart en vleugels volledig zwart, evenals de borst.
 

eiland Montserrat

2-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

vochtig bergbossen

12-14 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

hoofdzakelijk insecten

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

88 to 98 mm.

bedreigd