banner
   
Home Parma wallabie - Macropus parma Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Parma wallabie Taman Indonesia 2007
De parmawallabie leeft in de eucalyptusbossen van de Great Dividing Range in het zuiden van New South Wales.

Parma wallabies leven overwegend solitair. In gunstige omstandigheden komen 2 hooguit
3 dieren samen om te eten.
Parma wallabie Taman Indonesia 2007 De Parma wallabie is de kleinste wallabie-soort. Hij heeft een donkere roodbruine tot grijsbruine vacht, het gezicht is hoofd-zakelijk grijs.

Vanaf het voorhoofd tot halverwege de rug loopt een smalle, zwarte streep. De buik en borst zijn wit, de staart is licht behaard en bij sommige dieren is de punt wit.

Ze zijn voornamelijk in de schemer en 's-nachts actief, overdag schuilen ze in dik struikgewas.
Parma wallabies bewegen zicht voort door te springen. Als ze gras eten, bewegen zij zich heel langzaam voort. Hierbij steunen ze eerst op hun staart en korte voorpoten. Daarna brengen ze pas hun achterpoten naar voren.

De Parma wallabie eet voornamelijk gras, maar ook jonge takjes van bomen en struiken.
De Parma wallabie graast op open vlaktes, maar blijft over het algemeen dicht in de buurt van struikgewas, zodat hij kan vluchten als er gevaar dreigt. De Parma wallabie leeft in de natuur meestal solitair.  
 

Tasmanië, Australië, en het zuiden van
Nieuw-Guinea

1 jong
foetus na
3 weken in de buidel

   
Leefomgeving Draagtijd
   

eucalyptusbossen

blijft 3 maanden in de buidel

   
Voedsel Leeftijd
   

grassen en kruiden

11-15 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

45-53 cm.
3,2-5,8 kg.