banner
   
Home Pacifische walrus - Odobenus rosmarus divergens Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Pacifische walrus Dolfinarium 2008 Pacifische walrus Dolfinarium 2008
Het meest opvallende kenmerk van de walrus zijn de lange slagtanden. Ze komen voor bij beide geslachten maar bij het mannetje zijn ze meestal langer, rechter en steviger.
Over het algemeen worden de slagtanden zo'n 50 cm lang maar er zijn uitzonderingen
tot 1 meter waargenomen.
De walrussen van het dolfinarium hebben geen slagtanden meer, deze zijn verwijderd om ontstekingen, te voorkomen.
Pacifische walrus Dolfinarium 2008 Pacifische walrus Dolfinarium 2008
Een ander opvallend kenmerk zijn de borstelachtige snorharen die van de bovenlip naar beneden hangen. Bij walrussen in de dierentuin zijn deze vaak heel prominent aanwezig maar bij in het wild levende dieren zijn ze meestal grotendeels afgesleten door het dagelijkse gebruik. 
 

Noordpool

1 jong
2 komt voor maar is zeldzaam

   
Leefomgeving Draagtijd
   

drijfijs in de poolzee

verlengde draagtijd
14 tot 16 maanden na de paring wordt een jong geboren

   
Voedsel Leeftijd
   

vis en tweekleppige schelpdieren

tot 40 jaar
meestal 16-30 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

♂ 2.80-3.60 m.
♀ 2.30-3.10 m.
1100-1400 kg.

Als de moeder gaat zwemmen, houdt het jong zich vast aan de nek.
Ook houdt de moeder het jong vast tussen de voorpoten.