banner
   
Home Wanderoe - Macaca silenus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Wanderoe Diergaarde Blijdorp 2007

Wordt ook wel leeuwstaartaap of baardaap genoemd. Ruzies worden meestal beslecht door gezichtsuitdrukkingen en kreten, echt vechten is dus zelden aan de orde.

De wanderoe komt uitsluitend voor in India. Hij is nauw verwant aan de lampongaap

De wanderoe is een dagdier. Hij leeft voornamelijk in kleine groepjes van 4 tot 34 individuen, waaronder éé tot drie volwassen mannetjes.
Hij houdt zich het liefst op in de boomkruinen, en komt, anders dan andere makaken,
zeer zelden op de grond. De wanderoe eet het liefst vruchten en insecten

Wanderoe Diergaarde Blijdorp 2007 Wanderoe Diergaarde Blijdorp 2007
Wanderoes tuiten hun lippen en trekken hun wenkbrauwen omhoog om te dreigen.
Het laten zien van het achterwerk is onderdanig gedrag.
 

Zuidwestkust
India

1 jong

   
Leefomgeving Draagtijd
   

in dichte, op berghellingen groeiende tropi-sche regenwouden

op een hoogte van 100-1800 meter

6 maanden

   
Voedsel Leeftijd
   

Bladeren,
knoppen,
zaden,
insecten

25 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

45-60 cm.
staart
25-40 cm.
♂ 8 kg.
♀ 6 kg.

Meest bedreigde
makaak ter
wereld.