banner
   
Home Blauwvoorhoofd amazone - Amazona aestiva aestiva Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Blauwvoorhoofd amazone NOP 2007

Blauwvoorhoofdamazone papegaaien leven in bossen en open met bomen begroeide savannen.

Ze worden ook regelmatig waargenomen nabij landbouwgronden.

Ze leven paarsgewijs of in kleine groepen.

Overdag zijn ze veelal te vinden in de toppen van bomen waar ze overwegend de dag doorbrengen.

Ze zijn weinig schuw en zullen dan ook niet snel opvliegen als ze worden benaderd.

Tijdens de vlucht kunnen ze behoorlijk lawaaierig zijn.

Net als alle amazonepapegaaien kunnen ze vrij luidruchtig zijn vooral als ze in broedstemming komen. 

's Avonds verzamelen ze in "slaapbomen" waar ze gezamenlijk de nacht doorbrengen.

Ze nestelen vooral in holten van oude bomen.

De betreffende nestholten worden elk jaar opnieuw door dezelfde paren in bezit genomen.

Ofschoon amazonepapegaaien prima kunnen vliegen, verplaatsen ze zich door hun gewicht toch het liefst klauterend. Vliegen kost onnodig veel energie, lijkt het wel.

 

Blauwvoorhoofd amazone NOP 2007
   
 

Zuid-Amerika

3-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

bossen en open savannen

26-28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

vruchten, bessen, zaden, noten, bloesem en knoppen

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

37 cm.
400-500 gram