banner
   
Home Woestijnbuizerd - Parabuteo unicinctus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Woestijnbuizerd Safaripark 2008 Woestijnbuizerd Safaripark 2008

Woestijnhaviken zijn zeer intelligent.

Ze hebben qua lichaamsbouw en jacht-tactiek weliswaar overeenkomsten met de havik, maar zijn minder doldriest.

Het lijkt soms alsof ze met meer overleg te werk gaan.

Waarom woestijnhavik?
Simpelweg omdat de woestijnhavik net als onze Nederlandse havik een echte sprinter is en zijn jachttactiek er voornamelijk uit bestaat zijn prooi vanuit de dekking te overrompelen in een snelle sprint, net als onze eigen Nederlandse havik en sperwer doen 

Woestijnbuizerd Safaripark 2008

De woestijnbuizerd legt haar eieren
in een nest.

Dit nest wordt door beide ouders, hoog in een boom gemaakt en van allerlei plantaardig materiaal, vooral van veel takken voorzien.

De jonge dieren worden door beide ouders gevoed.

Steeds blijft er één van de ouders op het nest passen
terwijl de andere eten haalt voor de jonge vogels.  

 
 

Zuidwesten van de Verenigde Staten tot Chili en Centraal-Argentinië

3-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

boomsavannen en halfwoestijnen

gem. 35 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

hagedissen, middelgrote zoogdieren
zoals konijnen

tot 15 jaar
gem. 11 jaar
in gevangenschap ♀ tot 25 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

48-76 cm.
gem 61 cm. spanwijdte
120 cm.
735-1050 gram

wordt ook
Harris' buizerd
of
woestijnhavik
genoemd