banner
   
Home Zwarte gier - Coragyps atratus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Zwarte gier Berst Zoo 2009 Zwarte gier Berst Zoo 2009
Zwarte gieren leven in grote groepen en zijn de meest sociale soort
van alle Amerikaanse gieren.

Speciaal in bewoonde streken, zelfs aan de rand van grote steden, vormen ze groepen van soms wel honderden individuen.

Ze zitten meestal op een dak of in de bomen te wachten tot ze kans zien een stuk aas of afval te pakken te krijgen.

In gebieden met veel prooi en veel broed-plaatsen nestelen, slapen en jagen zwarte gieren vaak samen met kalkoengieren.

De zwarte gier vindt zijn voedsel uitsluitend met zijn ogen en daarbij laat hij zich ook naar plekken met voedsel leiden door kalkoengieren.

Zwarte gieren zijn brutale vogels en bij een karkas zullen bijna alle andere aaseters aan de kant gaan voor deze dieren. Alleen voor de grote koningsgier hebben de zwarte gieren respect.

Zwarte gier Berst Zoo 2009
 

Amerika

2-3 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

bebost gebied, savannen en kustgebieden

62-70 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

hoofdzakelijk aas, maar ook palmnoten en fruit

± 20 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

58-69 cm.
spanwijdte
130-152 cm.
2-2,7 kg.

wordt ook wel
raafgier genoemd