banner
   
Home Sclaters hokko - Crax fasciolata Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Sclaters hokko Artis 2010 Sclaters hokko Artis 2010
De hokko bouwt zijn nest in bomen en beide ouders broeden afwisselend.

Gewoonlijk leeft de sclaters hokko in paren, maar soms komt het voor dat de hokko kleine familiegroepjes vormt.

Met name in de vroege ochtend en late middag zoekt de hokko zijn voedsel op de grond.

Sclaters hokko Artis 2010
De Sclaters hokko wordt met uitsterven bedreigd. De verschillende soorten hokko's kan men onderscheiden aan de vorm van de kuif en de kleur van de snavel en vooral aan de bontgekleurde lellen en uitwassen op de snavel.
 

Centraal- en
Zuid-Amerika

2 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

Tropische en subtropische vochtige laagland bossen

± 30 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

Bladeren, fruit en zaden

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

85 cm.

Ook bekend als
maskerhokko of naaktgezicht hokko