banner
   
Home Ducorps kaketoe - Cacatua ducorps Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Ducorps kaketoe Avifauna 2010

Ze staan bekend als zeer schuwe en voorzichtige vogels.



Ducorps kaketoe Avifauna 2010
Ducorps kaketoe Avifauna 2010

Meestal trekken ze rond in paartjes of in kleine groepen van maximaal 10 vogels.

Alleen wanneer er voedsel in overvloed is, zijn er grotere groepen waar te nemen.

Ze komen alleen op de grond om te foerageren.

Er zitten dan echter altijd wel een paar vogels in de bomen op de uitkijk. 

Mannetjes en vrouwtjes zien er exact hetzelfde uit, op één subtiel verschil na.
De ♂ hebben donkerbruine ogen, terwijl de ♀ roodbruine ogen hebben.

De balts is mooi om zien.

Het wijfje lokt met snelle kopknikken de man en klappert hierbij met de bek.

Ze drukt zich voor de man waarbij ze haar kop onder zijn borst steekt. Hierna klapperen beiden met de bek en buigen de kop hevig op en neer.

 

Solomon eilanden

2-3 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

loofbossen

28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

vruchten, noten, bessen, bloemen en zaden

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

30-35 cm.
400 gram