banner
   
Home Canadese oehoe - Bubo virgianus occidentalis Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Canadese oehoe Uilenpark de Paay 2009 Canadese oehoe Uilenpark de Paay 2009
De jacht vindt op een aantal verschillende manieren plaats.

Zittend vanaf een boomtak wordt er naar de grond gevlogen;

Ze maken een vlucht over het jachtgebied en spieden hierbij rond;

Vanuit de lucht laten ze zich als een pijl uit de boog afschieten naar de grond.

Heel soms lopen ze over de grond of lopen ze in het water op zoek naar hun prooi.

Een kleine prooi wordt in één keer doorgeslikt, een grotere prooi wordt eerst
in stukken gescheurd.

Tijdens de baltstijd lopen zowel het mannetje als het vrouwtje met afhangende vleugels en beiden buigen voor elkaar, terwijl ze ondertussen flink schreeuwen.

De uilskuikens vliegen goed vanaf een week of 10. De ouderzorg gaat door totdat de uilskuikens ongeveer 5 maanden zijn.

 

Canada
van de Rocky Mountains tot aan de westkust van Canada en tot aan de westkust van de Verenigde Staten.

2-4 eieren
met een tussentijd van 72 uur gelegd

   
Leefomgeving Broedtijd
   

naaldbossen in de koude delen

28-34 dagen

Het ♀ wordt door het ♂ 's nachts gevoerd.

   
Voedsel  
   

kleine zoogdieren, amfibieën, insecten, vogels en andere onge-wervelden

Graaft zijn nest meestal in de grond.

Soms worden oude nesten van roof-vogels gebruikt.

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

♂ 51 cm.
spanwijdte 1.34 m.
680-1450 gram

♀ 60 cm.
spanwijdte 1.43 m.
1000-2500 gram