banner
   
Home Kaapse oehoe - Bubo capensis mackinderi Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Kaapse oehoe Wonderwereld 2007 Kaapse oehoe Wonderwereld 2007
De oehoe is een geduchte vijand voor andere vogels, ook voor roofvogels.
Kaapse oehoe Wonderwereld 2007

Als de territoria afgebakend en de paren gevormd zijn, kan de nestbouw beginnen.

Een nest wordt op een smalle rotsrichel of bij de ingang van een grot gemaakt, soms ligt het gewoon onder een struik.

De jongen verlaten het nest als ze 6-7 weken oud zijn, na 11 weken kunnen ze vliegen.

De Kaapse oehoe komt tot hoog in het berggebied voor.

 

Mozambique, Zimbabwe en Centraal-Kenia

1-3 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

rotsachtige gebieden

35 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

vogels, reptielen, kikkers, sprinkhanen en zoogdieren

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

51-61 cm.
1.8 kg.

de schreeuw van de oehoe is in Kenia een slecht voorteken