banner
   
Home Melk oehoe - Bubo lacteus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Melk oehoe Uilenpark de Paay 2009 Melk oehoe Uilenpark de Paay 2009

Wanneer de Oehoe zijn vleugels uitslaat vormt hij door zijn imposante voorkomen een bedreiging voor de meeste van zijn voedselconcurrenten.

De melk oehoe is een imposante vogel, met opvallende oorpluimen en kenmerkende roze oogleden.

Het vrouwtje is aanzienlijk groter dan het mannetje.

De nakomelingen verlaten het nest na ongeveer negen weken, maar blijven
de eerste zes maanden afhankelijk
van de ouders.

De kop van de Oehoe is erg breed en bevindt zich recht boven het lichaam.

De oehoe dankt zijn naam aan het geluid dat hij maakt.

 

Zuid- en
Centraal-Afrika

1-2 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

licht beboste gebieden dichtbij rivieren en meren

38 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

kleine tot middelgrote zoogdieren en vogels

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

66-75 cm.
spanwijdte 2.00 m.
gewicht 3,5-7,0 kg.

De grootst vliegende uil
van Afrika.