banner
   
Home Turkmeense oehoe - Bubo bubo turcomanus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Turkmeense oehoe Wonderwereld 2007 Turkmeense oehoe Wonderwereld 2007
Afhankelijk van de stemming staan de
tot 8 cm. lange oorpluimen rechtop of liggen onopvallend op de kop.
Pasgeboren jongen wegen ongeveer 60 gram. Na 6 dagen gaan ze op hun "hielen" zitten en na 16 dagen gaan ze proberen te staan, wat pas na 4 weken echt schijnt te lukken.
Vanaf dat moment gaan ze op verkenning rond het nest.
Pas als ze 5 maanden oud zijn beheersen ze de jachttechnieken.
Al die tijd worden ze nog door de ouders gevoed, in het begin alleen door
het mannetje, die zowel de jongen en het vrouwtje van voedsel voorziet.
Na 14 dagen helpt het vrouwtje mee voedsel voor de jongen aan te dragen.

De jonge oehoe's zijn na drie jaar geslachtsrijp.

Volgroeide oehoe's zijn zeer honkvast en kunnen vele jaren lang
hetzelfde territorium innemen.

 

Azië

3-5 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

open plekken in bebost gebied, rotsachtig gebergte en zelfs woestijngebieden

34 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

grote vogels, konijnen, jonge vossen en
jonge herten, salamanders en kikkers

27 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

58-71 cm.
spanwijdte
1.25 m.
♂ 1,6-2,1 kg.
♀ 2,2-3,2 kg.