banner
   
Home Koningsparkiet - Alisterus scapularis Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Koningsparkiet Avifauna 2010
Ook komen ze regelmatig op de grond om te drinken en voedsel te zoeken.


Koningsparkiet Avifauna 2010
Koningsparkieten vliegen gewoonlijk
rond in paren of kleine groepen.
Koningsparkiet Avifauna 2010
Overdag zijn de vogels vaak te vinden in bomen en struiken waar ze beschutting
zoeken voor de zon en of op zoek zijn naar voedsel.
 

Oost-Australië

3-6 eieren

vrouwtje broedt alleen.

   
Leefomgeving Broedtijd
   

tropisch regenwoud

20 dagen

   
Voedsel  
   

zaden en vruchten

Na ca. 35 dagen verlaten de jongen het nest waarna ze nog enige tijd door de ouders worden gevoerd.

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

42 cm.

In het begin worden de jongen alleen door de pop gevoerd. Na enkele dagen helpt de man bij het voeren.