banner
   
Home Congo pauw - Afropavo congensis Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Congo pauw Avifauna 2010 Congo pauw Avifauna 2010
De Congo pauw leeft in de rivierbekken van de Kongobekken en leidt een verborgen leven.
Bij voorkeur op dicht begroeide hellingen, op een hoogte van 400 tot 1800 meter.
Congo pauw Avifauna 2010 Congo pauw Avifauna 2010
Er is dan ook niet zoveel over zijn manier van leven bekend.
 
 

Centraal-Afrika

2-4 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

tropisch regenwoud

26 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

vruchten en insecten

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

70 cm.

zeldzaam
de enige echte fazantensoort in Afrika, andere fazantensoorten leven in Azië