banner
   
Home Java pauw - Pavo muticus muticus Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Java pauw Avifauna 2009 Java pauw Diergaarde Blijdorp 2009
De prachtige sleep van het mannetjes bestaat uit 150 veren.
Als de haan zijn sleep opzet om een wijfje te veroveren zijn deze veren het duidelijkst te zien. Als een wijfje interesse toont draait de haan zijn rug naar het vrouwtje toe zodat het vrouwtje om hem heen moet lopen om zijn prachtige veren nog te kunnen zien.

De groene pauw leeft in kleine groepjes bestaande uit de haan, zijn harem en de jongen.

Mannetje en vrouwtje maken hun nest meestal in een kuiltje in de grond tussen de struiken.

Maar soms ook in een dikke boom, in een leeg roofvogelnest, of zelfs op een gebouw.

Het nest wordt bedekt met wat dorre bladeren of gras.

Nadat de eieren zijn uitgekomen zorgt de hen nog lange tijd voor de jongen.

Java pauw Diergaarde Blijdorp 2009
 

Azië

4-6 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

tropische- en subtropische bossen, maar ook graslanden en savannes

26-28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

granen, zaden, insecten, scheuten, knoppen, jonge bladeren en fruit

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

♂ incl. staart
tot 250 cm.
tot 5 kg.
♀ 100-110 cm
spanwijdte
1.20 m.

wordt ook wel drakenvogel of groene pauw genoemd