banner
   
Home Bosuil - Strix aluco Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Bosuil Uilenpark de Paay 2009  Bosuil Uilenpark de Paay 2009

De bosuil heeft brede afgeronde vleugels en heeft geen oorpluimen.

Door de nachtelijke leefwijze van de bosuil is deze maar zelden te zien.

Soms wordt zijn aanwezigheid verraden door alarmerende vogels.

Bosuilen hebben een vaste plaats om de dag door te brengen.

Ze doen dat bij voorkeur in naaldbomen of bomen met veel klimop. Ze zitten dicht tegen de stam op een tak.

‘s Avonds als de uilen actief worden, begint het mannetje te roepen om het territorium af te bakenen.Tijdens de jacht zijn ze meestal stil omdat ze anders hun prooi zouden alarmeren.

Uilen hebben zeer gevoelige tastharen, waarmee ze in het pikkedonker prooien kunnen herkennen.

Het mannetje voert het voedsel voor de jongen voedsel aan. Het vrouwtje scheurt stukjes vlees zonder haren en botten van de prooi af.

 Die houdt ze tegen de snavel van de jongen, zodat ze op de tast het voedsel vinden.

 

Europa

3-5 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

oude bossen, parken en buitenwijken

28-29 dagen

de eerste tien dagen laat het ♀ ze niet alleen omdat de jongen in eerste instantie blind zijn.

   
Voedsel Leeftijd
   

kleine knaagdieren, vogels, kikkers, insecten en wormen

10-15 jaar

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

36-40 cm.
spanwijdte
94-104 cm.
330-440 gram