banner
   
Home Steenuil - Athene noctua Alfabetisch
Register
       
Leefgebied     Voortplanting
 
Steenuil Vogelpark Ruinen 2006 Steenuil Vogelpark Ruinen 2006
Steenuilen vormen paartjes voor het leven.
Ze nestelen over het algemeen in bomen, rotsen en muren, in konijnenholen, in torenspitsen en in donkere hoeken in gebouwen.
Steenuil Vogelpark Ruinen 2006

Eieren worden door het vrouwtje uitgebroed, terwijl het mannetje voor voedsel zorgt.

De uilen zijn overwegen overdag actief soms ook 's-avonds.

Hij valt de prooi meestal direct op de grond aan.

Twee lichte wenkbrauwen geven de uil een streng uiterlijk.

In de Griekse mythologie gold de kleine uil als boodschapper van de godin Athene.

 

Europa, behalve Ierland en Scandinavië
het noorden van Afrika en een groot gebied in Midden- en Zuid Azië

4-6 eieren

   
Leefomgeving Broedtijd
   

open terrein

28 dagen

   
Voedsel Leeftijd
   

zoogdieren, vogels, insecten, rupsen en wormen

   
Lengte en gewicht Bijzonderheden
   

21-25 cm.
spanwijdte
54-58 cm.
160-250 gram

Athene is de godin van de wijsheid